met Meesterschap helpt u uw mensen om expertise en vakmanschap over te dragen aan anderen

een instrument voor duurzame inzetbaarheid én kennisoverdracht

Het traject Meesterschap

U wilt uw senior experts inspireren en vasthouden? En u wilt tegelijkertijd nieuwe werknemers kunnen aantrekken en opleiden? Begrijpelijk, want elke waardevolle medewerker bouwt mee aan uw bedrijf.

Het traject Meesterschap traint senior medewerkers om juniors, stagiaires of zij-instromers te coachen: Hoe op de beste manier hun kennis, vaardigheid, zelfstandigheid te stimuleren en te ontwikkelen (in plaats van alleen maar voordoen of adviseren).

Het traject Meesterschap slaat meerdere vliegen in één klap.

Duurzame inzetbaarheid

Het is een manier om senior medewerkers te erkennen voor hun vakmanschap. Daarmee is het een instrument voor duurzame inzetbaarheid en kan het invulling geven aan een 3e carrièrefase. Heel concreet: in plaats van hun motivatie te hoeven onderzoeken kunnen deelnemers met hun vak en met jonge mensen bezig zijn. Het bedrijf profiteert van hun bevlogenheid en heeft ook direct baat hiervan. Het traject Meesterschap zet ze in hun kracht en versterkt het gevoel dat ze waardevol voor het bedrijf zijn. Onze ervaring is dat oudere werknemers vaak ronduit dankbaar zijn om aan het eind van hun carrière hun expertise te mogen doorgeven, en hierin een nieuwe inspiratie vinden.

Expertise-overdracht

Impliciete kennis en expertise (vaardigheden, ervaringen, knowhow, relaties, organisatiesensitiviteit en netwerken) van medewerkers leveren veel bedrijven een concurrentievoordeel op. Dit soort kennis is uniek per werknemer, kan niet goed vastgelegd worden en is daarmee moeilijk overdraagbaar.

Het is precies de kennis die zij-instromers of van een opleiding afkomstige stagiaires ontberen. De Meester-Gezel-constructie is juist hiervoor geschikt, het traject Meesterschap verschaft mogelijkheden om het binnenhalen en opleiden van nieuwe medewerkers op te zetten, gecentreerd rond vakmanschap en de strategische expertise van uw bedrijf.

Borging

Na afloop zullen uw Meesters nieuwe medewerkers kunnen trainen. Daarnaast omvat het traject borging in de organisatie: instellen van een Mastergroep, intervisie, ambassadeurschap en eventueel het beheer van strategische expertisegebieden. De nadruk op Meesterschap kan ook gebruikt worden om weer volgende stagiaires en medewerkers te interesseren voor uw bedrijf. Afhankelijk van uw voorkeur kan het traject aangepast worden om bepaalde aspecten meer of minder te benadrukken.

SWITCH-Canvas©

Wij gebruiken onze methodiek SWITCH-Canvas©; ontworpen om mensen succesvol nieuwe gebieden te laten betreden, gebaseerd op positieve psychologie (Seligman), verschillende technieken voor creatief denken en wetenschappelijk werk op het gebied van transformatie van Ruth Cohn (TGI). Voor coachingsvaardigheden gebruiken we de distincties van Blake & Mouton.

“Tijdens de afscheidsspeech denken we elke keer:
waarom hebben we die kennis niet overgedragen!?”

Speelt dit binnen uw organisatie?

Heeft u moeite vacatures te vullen? Heeft u oudere werknemers met een schat aan ervaring? Zoekt u een handvat voor hun duurzame inzetbaarheid? Heeft u te maken met opleidingen die niet precies matchen? Heeft u moeite jeugd of nieuwe mensen binnen te halen? Ondervindt uw bedrijf het risico dat expertise wegvloeit? Vindt u het wiel telkens opnieuw uit?

Dat zou herkenbaar zijn: Dit zijn vraagstukken die in bedrijven steeds actueler worden nu meer medewerkers langer aan de slag blijven. Vanwege de uitgestelde pensioenleeftijd, maar ook vanwege het tekort aan technici: oudere werknemers kunnen niet gemist worden. Het werk moet gedaan worden en tegelijkertijd moeten nieuwe krachten worden opgeleid.

Wanneer is het traject Meesterschap inzetbaar?

Invoering van Meesterschap is met name geschikt voor bedrijfsonderdelen waar een nadruk ligt op kennis en expertise. Expertise die complex is, technisch, of in steeds andere situaties moet worden toegepast. En die derhalve moeilijk overdraagbaar is.

Afhankelijk van de situatie en van uw specifieke wensen kan een aanpak gekozen worden. Ook vraagt het van de organisatie wellicht aanpassingen: de meester-rol moet ondersteund worden en de aanwezigheid van juniors, stagiaires of andere nieuwe werknemers in de rol van gezel is gewenst. Wij overleggen graag met u.

Wat wij bieden

Herinzet bestaande expertise

Binnen het bedrijf bestaande expertise wordt gereactiveerd, overgedragen, en behouden.

Action Learning

Pragmatische best practices uit de wereld van de ondernemer, constructief, positief. Niet alleen praten maar ook doen.

SWITCH-Canvas©

Het model van het SWITCH-Canvas© geeft structuur en garandeert een betekenisvolle stap voorwaarts.

Expertise

Onze coaches zijn door de wol geverfd, met tientallen jaren ervaring in persoonlijke coaching.

Creatieve expertise

Wij brengen creatieve technieken in. Én een frisse blik.

Vitaliteit

Gemotiveerde medewerkers betekenen vitaliteit en gezondheid voor uw bedrijf.

Een serie van zes sessies

Het traject Meesterschap bestaat uit een serie van 6 sessies over een periode van 4 5 maanden.
De eerste daarvan is een intake per persoon, de volgende zijn groepssessies, 3 van een hele dag en 2 van een halve dag. De eerste twee sessies zijn verkennend van aard, de volgende vier hebben een meer ondernemend karakter.
Het is een praktische training: er wordt geoefend en tussen de sessies door worden vaardigheden meteen in praktijk gebracht. Voorwaarde is dat deelnemers elk tenminste één gezel hebben die ze kunnen begeleiden.

Bij voorkeur wordt het traject met kleine groepen (3 tot 8) medewerkers doorlopen, maar individuele coaching is ook mogelijk,

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Testimonial

Hans Woudenberg
Hoofd Projecten Assetmanagement bij NS
Utrecht

“Met name ben ik blij verrast met de positieve reacties van mijn mensen. Ik zie wel verschil tussen hoe ze nu acteren en hoe ze er voorheen in stonden.”

Lees meer over het Meesterschap-traject bij NS, laat u de publicatie in Maintenance Benelux toesturen.

Is uw interesse gewekt?

Neem contact met ons op voor een kennismaking, vrijblijvend en zonder kosten. Dan kunnen we zien of we u vooruit kunnen helpen.

Bel naar Gijs of Johan als u meer wilt weten. Hun contactgegevens vindt u hier. U kunt natuurlijk ook onderstaand formulier gebruiken of een e-mailbericht sturen naar info@brightnewthings.nl.

Als lid aangesloten bij de Kring Andragologiealumni van de opleiding Andragologie van de UvA.

Als lid aangesloten bij :